Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3 2017

Chi Running

Veel mensen weten dat ik wandel. Wat veel mensen niet weten is dat ik ook ren en daarmee samen met mijn klanten hele goede resultaten haal. Chi Running is de techniek die ik mijn klanten leer en heel vaak krijg ik positieve reacties op het gemak en het plezier waarmee je met deze techniek meters kunt maken. Er zijn ook klanten die door lichamelijke beperkingen (zoals chronische blessures) niet meer konden hardlopen. Chi Running helpt hen weer op weg en stelt hen in staat wel te rennen. En daar worden mensen heel blij van!

Volgens de techniek en leermethode ChiRunning is spierkracht in de benen niet het uitgangspunt. Door het verbeteren van de looptechniek zou de kracht zelfs overbodig kunnen worden. Bij ChiRunning, de naam zegt het eigenlijk al, draait het om ‘Chi’. Dit is een kracht die ook wordt gebruikt bij bijvoorbeeld acupunctuur en Tai Chi. Je vindt de Chi in je kern, je centrum. En die kracht laat je samen werken met de kracht van de natuur: de zwaartekracht.

Ook staan plezier en ontspanning voorop in ChiRunning, in tegenstelling tot wilskracht en “moeten”. Door met meer plezier en ontspanning te lopen, is de drempel om te rennen ook minder hoog. Je doet het dus, ook al heb je het druk, even minder zin of is het buiten min tien of regent het! Door de techniek heb je ook veel minder kans op blessures. Het is over met de “grote stappen gauw thuis”. Kleine stapjes, waardoor je de kracht over meerdere stappen verdeelt en je jouw spieren, pezen en gewrichten minder belast.

ChiRunning doe je bij voorkeur in de natuur. Dan is 1 en 1 helemaal 3! Je ontspant, staat meer open voor je omgeving en geniet van de pracht van de natuur. Ik vind dit zelf een van de grote krachten van deze techniek. Ik merk dat ik rechter op loop, meer met mijn borst vooruit en met ontspannen schouders. Hierdoor ben ik veel beter in staat om mijn omgeving waar te nemen en er onderdeel van te zijn. Het genieten van de natuur stimuleert mij ook om door te gaan, ook wanneer ik het even moeilijk heb.

Centraal in ChiRunning staat ook bewustzijn en vooral lichaamsbewustzijn. We zijn allemaal onderhevig aan patronen en door je hiervan bewust te worden, kun je ze effectiever maken. Toegevoegde Waarde helpt je hierbij, in individuele sessies of in groepen. Neem contact op voor een 1-op 1 proefsessie of deelname aan de Mind&Body Bootcamp.

Artikel PsychoSociaal Digitaal

Onlangs publiceerde ik mijn eerste artikel in het magazine PsychoSociaal Digitaal. Het is een artikel waarin ik mijn kennis deel die ik heb opgedaan in al die sessies die ik in de loop der jaren heb gedaan vanuit Toegevoegde Waarde. Centraal staat het inbrengen van eigen ervaringen in de coaching relatie. Met name mijn eigen ervaringen die ik heb met de moeilijke momenten om zodoende klanten verder te helpen. . Lees hier het artikel.

Nieuw verhaal en gedacht

Lees nu het nieuwe verhaal “De vetste en de snelste” en het gedacht op de site……

Zwemmen in zee: goed voor je gezondheid

Verschillende onafhankelijke studies tonen aan dat zwemmen in zee heel wat voordelen heeft voor je gezondheid. Zo is het goed voor je immuunsysteem, verzacht het pijn en huidaandoeningen, verlicht het allergieën én zorgt het dat je beter om kunt gaan met stress!

Ik vind het gewoon lekker. Even een dip in het zeewater en genieten van het bruisende water. Het zeewater is op dit moment rond de 19,5 graden. In de maanden augustus en september blijft het rond deze temperatuur en valt er prima te zwemmen. Zeker ook wanneer de omgevingstemperatuur zakt, dan voelt het zeewater zelfs relatief warm aan.

Goede, en ook rustige, momenten om te zwemmen zijn de randen van de dag. Begin bijvoorbeeld je dag met een duik, of sluit ‘m er mee af. Het zal je veel goed doen en extra energie geven.

Hartelijke groeten,

Walter Stamkart
Toegevoegde Waarde | Bewustzijn & Beweging
06 – 44 89 05 89

www.toegevoegdewaardecoaching.nl

NB: Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur mij dan een reply met de tekst “Geen interesse” oid. Ik zal je dan uit het bestand verwijderen.