Bewegen voor je brein

Vanochtend voor het ontbijt zat ik wat te lezen in het boek “Fit, bewegen voor een beter brein.” Mijn dochter zat even later onuitgeslapen naast me aan haar ontbijt en klaagde: “Ze moeten school afschaffen. In ieder geval niet zo vroeg”. Ik was zelf wat ziek en voelde met haar mee. Ik dacht “zal ik straks nog even terug kruipen?”.

Toen ineens bedacht ik “ho, wacht even! Wat er in het boek staat geldt ook voor mij!” Ik voelde me al een aantal dagen niet zo goed en zat vast in een patroon. Wellicht een bekend patroon: je voelt je niet zo lekker en je gaat minder bewegen. Daardoor voel je je niet zo lekker en ziehier het patroon.

In het boek overigens las ik over een dame die angststoornissen had en door te gaan bewegen daar mee om leerde te gaan. Nu heb ik gelukkig geen angststoornissen, maar patronen kunnen als ze aanhouden wel wat aanrichten.

Ik bracht mijn dochter naar school en ben een uur gaan wandelen. Het kostte wat moeite, maar ik voelde me na het wandelen een stuk beter.

Dit bericht is geplaatst in Mijmeringen, Tips. Bookmark de permalink.